Doświadczona gospodyni i kucharka doskonała dla wszystkich stanów : czyli Nauka gotowania, smażenia i pieczenia smacznym sposobem wszelkiego mięsa, drobiu, zwierzyny, ryb i jarzyn; robienia melszpeyzów, pieczenia ciast, zaprawiania rozmaitych napojów, smażenia konfitur, marynowania i zachowywania rozmaitych owoców i jarzyn, z dołączonemi przepisami karmienia drobiu, robienia octu, drożdżów, mydła i niektórych lekarstw domowych; tudzież bicia wieprzów, solenia i wędzenia rozmaitego mięsiwa i robienia rozmaitych kiełbas, kiszek, salcesonów i t. d.
Object's details: Doświadczona gospodyni i kucharka doskonała dla wszystkich stanów : czyli Nauka gotowania, smażenia i pieczenia smacznym sposobem wszelkiego mięsa, drobiu, zwierzyny, ryb i jarzyn; robienia melszpeyzów, pieczenia ciast, zaprawiania rozmaitych napojów, smażenia konfitur, marynowania i zachowywania rozmaitych owoców i jarzyn, z dołączonemi przepisami karmienia drobiu, robienia octu, drożdżów, mydła i niektórych lekarstw domowych; tudzież bicia wieprzów, solenia i wędzenia rozmaitego mięsiwa i robienia rozmaitych kiełbas, kiszek, salcesonów i t. d.